Redenen waarom de autorijschoolbranche zich wil professionaliseren

De nacontrole


Met ingang van deze week hebben we een nieuwe rubriek: Redenen waarom de autorijschoolbranche zich wil professionaliseren.

Deze rubriek laat elke week een kwalijke praktijksituatie zien. Een zogenoemde irritatie. Deze irritaties gaan over rijscholen die door hun manier van werken het beroep verpesten. De waargebeurde voorvallen zijn ons verteld door rijscholen “met hart voor hun vak” die schreeuwen om professionalisering van de branche.  

Deze week gaat het over De nacontrole.

De leerling was drie keer gezakt voor haar rijexamen. Voor haar reden om over te stappen naar een andere rijschool omdat ze het idee had dat ze niet verder kwam. Ze kwam terecht bij de door ons geïnterviewde rijschool.
Bij een van de eerste lessen kwam ze tijdens het rijden bij een rotonde. Bij het afslaan van de rotonde controleerde ze niet of er verkeer rechts van haar was: ze deed de nacontrole niet.
De rijinstructeur attendeerde haar er op dat het altijd belangrijk is om goed te kijken voordat je afslaat. Tot verbazing van de rijschool had de leerling bij de vorige rijschool nooit geleerd om nacontroles te doen.

Een van de eisen van het Rijleskeurmerk is dat de leerling elk lesonderdeel in de les heeft gevolgd en beheerst. In de bijlage van het erkenningsschema staan de verplichte lesonderdelen.


Het Rijleskeurmerk wordt beheerd door het Centrum voor Certificatie. 

U kunt zich  hier inschrijven voor de nieuwsbrief van het Rijleskeurmerk.

Wilt u meer weten over het Rijleskeurmerk, bezoek dan onze website op www.rijleskeurmerk.nl.

Een reactie plaatsen