Redenen waarom de autorijschoolbranche zich wil professionaliseren

“Informatie over het slagingspercentage”

De waargebeurde voorvallen in deze rubriek zijn ons verteld door rijscholen “met hart voor hun vak”. Zij willen graag dat de autorijschool branche zich verder professionaliseert.

Deze week: “informatie over het slagingspercentage.”.

“Er was een nieuwe rijschool in het dorp gekomen. De rijschool had op zijn website staan: 100 % geslaagden! Op de CBR website was echter te lezen dat de rijschool slechts 3 kandidaten had. Om hoeveel kandidaten het ging was niet aangegeven op de website van de nieuwe rijschool. Een aantal jaar later bleek de betreffende rijschool 20 totaal afgenomen examens te hebben met een slagingspercentage van 30 %. Dit slagingspercentage werd niet vermeld op de website van de betreffende rijschool.”

Een van de eisen van het Rijleskeurmerk is dat het slagingspercentage op de website van de rijschool actueel is (niet ouder dan 3 maanden) en  overeenkomt met het slagingspercentage op de website van het CBR

1 gedachte over “Informatie over het slagingspercentage

  1. Beste Marcel, bedankt voor jouw reactie. Onze rubriek bevat waar-gebeurde voorvallen die ons zijn verteld door rijscholen “met hart voor hun vak”. Zij willen graag dat de autorijschool¬branche zich verder professionaliseert.

Een reactie plaatsen