Er zijn in Nederland ca. 8000 rijscholen die u kunnen voorbereiden op het rijexamen en u leren zich goed en veilig te gedragen in het verkeer. Alhoewel er zeer veel goede rijscholen zijn, bestaan er helaas ook rijscholen van onvoldoende kwaliteit en zelfs malafide ondernemers.

De goede rijscholen hebben al heel lang de wens om een keurmerk voor rijscholen te ontwikkelen, maar dit heeft nog niet geresulteerd in een goed onderscheidend instrument. Vanuit die gedachte zijn 4 jaar geleden Irma van den Berg, de onafhankelijke auditor Renée Koster en het Centrum voor Certificatie gaan werken aan een keurmerk voor rijscholen. In 2018 heeft de LBKR zich achter het initiatief geschaard en haar inhoudelijke kennis ingebracht. 

Het Centrum voor Certificatie is de beheerder van het Rijleskeurmerk.
De audits worden uitgevoerd door onafhankelijke auditors.
De besluitvorming over de erkenningverlening wordt gedaan door een onafhankelijke besluitvormer en de eisen worden opgesteld en herzien door een werkgroep.

Het erkenningsschema is een levend document dat inspeelt op de ontwikkelingen in de markt. Er wordt nog gewerkt aan de samenstelling van de werkgroep die zich gaat buigen over de herziening van de eisen.